top of page

Decàleg de la Societat Catalana de Pediatria

En la Comissió Entorn Escolar tenim com a objectiu defensar la pacificació de l’entorn escolar, prioritzant un entorn saludable i segur pels infants; amb menys contaminació i menys soroll, considerant la superació actual dels límits recomanats per l’OMS i escoltant als experts, que ens diuen que tenen efectes negatius en el desenvolupament neurològic i psíquic dels infants, entre d’altres efectes. Amb aquest objectiu i preocupacions, ens vam constituir en el Curs 2020-21.


Decàleg per un entorn escolar segur i saludable (Societat Catalana de Pediatria)


El passat divendres 29 de setembre la Societat Catalana de Pediatria va presentar un Decàleg per uns entorns escolars segurs i saludables (10 mesures). Entre d’altres aspectes, inclou menys trànsit, més carrils bici, sensors a les aules i més verd als patis.


Teniu les 10 mesures proposades a la web de la Societat Catalana de Pediatria clicant aquí o directament al Decàleg complet clicant aquí, i us animem a entrar en els següents enllaços amb notícies de TV3 - Telenotícies, Beteve i Naciódigital.


Aquest decàleg es va presentar a l’Hospital Sant Joan de Déu i té un ampli suport del món sanitari (Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, IS Global) i de diverses entitats preocupades per la contaminació i que promouen la mobilitat sostenible (entre d’altres, la Revolta Escolar, la Xarxa de Bicibusos de Barcelona, Canvis en Cadena i Eixample Respira).


Des de la Comissió Entorn Escolar hi hem col·laborat i vam assistir a la presentació del dia 29. Considerem molt important aquest pas endavant que han fet els pediatres, i esperem que el més aviat possible els polítics i administracions els escoltin i portin a terme accions per tenir un entorn escolar més segur i saludable pels infants.



Comissió Entorn Escolar La Comissió d’Entorn Escolar de l’AFA 9 Graons es va constituir en el Curs 2020-21. El primer que vam fer va ser un anàlisis amb la Comunitat 9 Graons amb la problemàtica del nostre entorn escolar i les nostres reivindicacions (veure document Comissió Entorn Escolar aquí de desembre 2020). Des d’aleshores, hem participat en els talls de la Revolta Escolar, hem mantingut reunions amb el Districte i amb Mobilitat per exposar les reivindicacions compartides de la Comunitat 9 Graons, de l’escola i de l’AFA, i hem participat en l’estudi d’Ecologistes en Acció fent mesures de la contaminació en l’entorn (més detall veure post AFA del curs 2022-23: https://www.afa9graons.com/post/fums-nocius-als-entorns-escolars-ecologistes-en-acci%C3%B3). Tot i que malauradament encara ens queda molt camí per millorar, alguns aspectes sí hem aconseguit: tanques en ancoratges entrada, més espai per a les famílies i ancoratges per a bicicleta enlloc d’aparcaments de motos i cotxes, que en el carrer de l’escola estigui prohibit estacionar motos... No ens cansem, i seguirem treballant per tenir un entorn escolar més segur i saludable.



Comissió d'Entorn Escolar

AFA 9 GRAONS

33 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page