top of page

Voleu saber com va anar el taller dels límits en la 1a infància?

El passat dissabte dia 25 de gener, 56 mares i pares de l’escola 9 Graons vam dedicar tot un matí a reflexionar sobre el paper dels límits en la primera infància.

Verónica Antón, psicòloga i experta en innovació educativa, va explicar-nos perquè els límits i l’autoritat són un pilar bàsic de la criança i el desenvolupament infantil. En aquest document que trobareu a continuació, en fem un recull dels aspectes més destacats:


Recomanacions...


I si teniu ganes d’aprofundir en el tema dels límits i la criança, us compartim unes lectures recomanades per la Verónica Antón:

Article ¿Autoritarismo o autoridad en la crianza? La autoridad que “cuida”.


Article Límites y conflictos en la innovación pedagógica


Llibre recomanat: ¡Aquí estoy! ¿Tú quién eres? Proximidad, respeto y límites entre adultos y niños de Jesper Juul. https://www.herdereditorial.com/aqui-estoy-tu-quien-eres_1

Es tracta d’un llibret de 96 pàgines i de lectura amena on s’expliquen en més detall moltes de les coses que ens van explicar al taller.


A més, a pregunta de les famílies, la Verónica Antón va comentar la necessitat de tenir en compte les edats dels nostres fills i filles a l’hora de posar límits, per saber del que són capaços i del que no. Tot i que no existeixen “receptes màgiques” sobre això, sí que ens recomana una sèrie de llibres, no específics de límits, amb continguts interessants sobre les diferents etapes de desenvolupament dels infants. Aquests llibres porten per títol:

Comprendiendo a tu hijo de … años. N’hi ha per totes les edats (Comprendiendo a tu hijo de 3 años, de 4-5, de 6-7, etc.).

Bona lectura!


I per mantenir la conversa oberta, us animem a escriure’ns al correu pedagogicaafa@gmail.com. Respondrem a qualsevol pregunta, reflexió, comentari, suggeriment, idea, proposta.



273 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page