top of page

Seguim creant el nostre pati🌱🪵⚒️

Actualizado: 14 nov 2023

Com sabeu, al mes de maig 2023 vam rebre la subvenció de l'Ajuntament de Barcelona per al Projecte de Disseny participatiu del pati de l'Escola 9 Graons amb criteris coeducatius i de sostenibilitat, i la Comissió Pati de l'AFA 9 Graons, juntament amb representants de l'equip directiu i docent de l'escola 9 Graons hem estat preparant el seu desenvolpuament per aquest últim trimestre de 2023.


Després de varies reunions per tractar i presentar les diferents opcions de dissenys, materials i ubicacions per la creació d'un espai àgora i d'un espai per desenvolupar l'hort de l'escola, i de poder fer la comanda dels materials i la prèvia preparació d'aquests, el passat 10 de novembre 2023 vam poder realitzar la primera jornada d'execució amb la participació de les famílies i els infants.


En aquesta jornada les famílies van poder col·laborar en la preparació de les travesses de fusta, en la construcció dels bancs per l'àgora, en la creació dels 2 calaixos de l'hort i en la neteja i poda d'algunes de les plantes del pati per començar a preparar els espais.


I en una jornada de diumenge al matí del 12/11/23 de la Comissió Pati, on s'han acabat de fixar les estructures.


En què estem treballant?


Espai àgora amb tarima a l'exterior


Durant les observacions dels usos del pati en les estones de lleure dels nostres infants a l'escola, que va realitzar la Comissió Pati el passat mes de juny 2023, es va detectar que faltava algun espai on poder seure en grup, per xerrar, descansar o fer alguna actuació espontània.

Per aquest motiu es va decidir crear una àgora al pati, composada per una tarima i uns bancs.


Es va dissenyar l'espai i finalment es va decidir per aquest model, creat amb travesses de fusta que han estat llimades, tallades i unides per formar els 7 seients i la tarima. És un espai que podrà utilitzar-se també per fer activitats lectives en l'exterior, i que s'ha ubicat en una zona del pati on hi ha bones condicions climàtiques a l'hivern, ja que hi toca el sol gran part del dia.






En la propera jornada participativa farem el vernissat de les fustes i quedarà enllestida la nova àgora pels nostres fills i filles!



Hort per l'escola


Un altre dels espais que faltava al nostre pati era la ubicació de l'hort, on es desenvoluparà una part del projecte educactiu de 9 Graons.


Després de valorar-ho es va decidir ubicar l'hort en la zona del llimoner, doncs és una zona del pati que queda més recollida i té bones condicions per desenvolupar-lo.




Preparació d'espais per posar-hi vegetació


S'ha iniciat la neteja d'espais per preparar-los per properes jornades poder plantar-hi vegetació, acció derivada del taller de enjardinem el nostre pati, que vam realitzar el curs passat.



Us esperem el divendres 17/11/2023 a la propera jornada per seguir construint entre tots els nostres espais al pati!


Moltes gràcies a totes les famílies que hi esteu participant.


Comissió Pati

AFA 9 GRAONS


131 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page