top of page

Resultats del projecte pati de 2022

Actualizado: 21 dic 2022

El 2022 està a punt d’acabar i des de la Comissió Pati us volem presentar els resultats de tot el treball que hem fet per millorar el pati de l’escola.


Com ja sabeu, l’AFA va rebre una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona per continuar el projecte Construïm el Pati que volem amb l’objectiu de fer actuacions adequades a les necessitats identificades per tota la comunitat educativa durant el diagnòstic participatiu del 2021 i per tenir un pati cada cop més divers, coeducatiu i sostenible.

Tots aquests resultats són el fruit de múltiples reunions i jornades de treball participatives que hem anat fent aquest any.


Què hem fet?


A la Comissió hem estat treballant en àmbits diferents:


Creació d’una espai de repòs, tranquil·litat amb propostes de lectura

Aquest espai ja està enllestit. Es tracta d’una zona nova de tranquil·litat al pati on els infants podran desconnectar, conversar, estar-s’hi, badar o llegir. A més, en el futur serà un espai on l’escola podrà fer activitats de lectura o educatives en horari lectiu.


L’espai consta de 3 sofàs construïts amb palets i coixins, seients fets amb pneumàtics i corda, 2 carros-biblioteca de fusta per treure llibres i revistes al pati i veles parasol per recollir l'espai i per protegir els infants del sol a l’estiu.Instal·lació d’un espai d’activitat física: el nou rocòdrom de l’escola

Després de pintar l'espai i moure més de 4 tones de sorra per fer un terra de seguretat apte per la pràctica de l’escalada, l’empresa Gecko Walls va venir el passat divendres 16 de desembre a instal·lar les preses d’escalada del nou rocòdrom del pati de l’escola 9 Graons. A més, la mateixa empresa ha certificat l’homologació de l’espai segons la normativa vigent.


Aquest espai diversifica les opcions de joc al pati i contribuirà als objectius pedagògics de l’escola relacionats amb el moviment i l’activitat física.


El rocòdrom compta de 96 preses, que formen diferents vies o travessies d’escalada horitzontal repartides per tota la paret. A més, inclou un mural dissenyat i executat per la comissió, les famílies i els infants, que enriqueix visualment el pati i introdueix un element artístic.


Consta de 4 vies identificades pel recorregut de les preses blaves, verdes, taronges i grogues, tot i que es pot seguir un recorregut aleatòri sense seguir el camí de cada color.Taller Enjardinem el pati: I si el pati de l’escola fos un jardí?

El passat 5 de novembre la Comissió del Pati va organitzar i dinamitzar un taller per aprendre més sobre plantes i vegetació i reflexionar conjuntament sobre propostes de futur.


El taller va ser molt enriquidor i va permetre que unes 60 persones, criatures i adultes, treballessin de forma participativa en 4 propostes paisatgístiques pel pati.


Us adjuntem l'informe amb els principals resultats del taller i els plànols amb la representació gràfica de les propostes que van sorgir als 4 grups:


TALLER 9 GRAONS_MEMORIA 12-2022
.pdf
Descargar PDF • 3.06MB
Aquest taller representa el primer pas d’un projecte de naturalització del nostre pati que concretarem l’any vinent.


Millores en altres espais durant 2022

Durant aquest any, des de la Comissió pati també hem adequat alguns espais existents, acotant els seus límits per a que els infants tinguin un espai de joc més definit, afegint nous elements, plantant vegetació al pati, etc.


Aquestes actuacions s'han anat fent a l'espai de la cuineta, a la zona de cordes als arbres, a l'entrada de l'escola, i a diverses zones on s'ha anat incorporant vegetació.


Esperem que totes aquestes actuacions que us presentem siguin el començament de nous projectes al pati i que els infants els gaudeixin a partir del nou any.

Des de la Comissió continuarem col·laborant, promovent i ajudant a crear propostes i idees que enriqueixin l'espai del pati!


Volem agrair a totes les persones que s’han afegit a la comissió aquest curs, i a totes aquelles persones que han participat a les diverses sessions de treball. Actualment som 25 membres a la Comissió Pati i creiem que és un motiu de celebració a l’AFA.

Tot aquest suport ha estat imprescindible per poder aconseguir els objectius d'aquest any.


Si voleu més informació o teniu ganes de participar, us podeu posar en contacte amb nosaltres a: pati9graons@gmail.com


Us deixem un petit recull de totes les jornades que hem fet aquest 2022:
Comissió Pati

AFA 9 GRAONS

325 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page