Per Sant Jordi, nova biblioteca a 9 Graons!

Lletres que composen frases diverses, llibres voladors, vinils que decoren les parets, mobles que guardaran coneixement, diversió, esbarjo, cultura, aprenentatge, grans coixins per relaxar-se i una mosquitera que acaba de donar el toc a un ambient acollidor que servirà als nostres infants durant molts anys per gaudir de la lectura, sols o en grup. I és que, avui, per Sant Jordi ja estrenem la nova BIBLIOTECA!


Gràcies al Grup de Treball Biblioteca de la Comissió d’Obres, i a tots aquells que ho heu fet possible amb les donacions de llibres, enfilant les lletres o simplement, passant a saludar a donar suport als que hi estaven treballant.


Ara només a esperar que els nens i nenes de 9 Graons l’estrenin!









Vols saber com es va pensar l’espai?


El Grup de Treball Biblioteca ens explica com s’ha pensat i executat el disseny de la nova biblioteca.


La petició d’un nou espai de biblioteca provè de l’escola, per poder tenir una zona de lectura per P3 fora de les aules.

Les tutores de P3 plantegen com s’imaginen l’espai i el material que han comprat per construir-lo, i a partir d’aquí el Grup de Treball Biblioteca es posa en marxa.


Idees: Llibres voladors Material comprat: Coixins, prestatgeries i mosquitera.


Es cerquen diferents idees per a inspirar-se en la creació de l’espai






I finalment es decideix crear l’espai amb una cortina de lletres situada a les finestres per aprofitar la llum i projectar les ombres i llums a l’interior, a través dels reflexos de les lletres de tons blaus per una cara i platejats per l’altra.


Llibres voladors que estan penjats del sostre a diferents alçades i com que es tracta d’un racó petit, es decideix combinar elements físics i dibuixats a través de la incorporació de vinils, per tal de donar diferents perspectives sense menjar-se l’espai.


La mosquitera de la qual es disposa, s’ajusta en forma de semiesfera per tal que pugui situar-se dins el nou racó i als seients de coixins se’ls adapta una estructura de rodes per tal que siguin més manejables.


I amb aquesta feina prèvia de disseny i el treball per fer-ho realitat, ja tenim la nova zona de lectura de l’escola!





95 vistas

 Carrer Roger de Flor 217, 08025, Barcelona