top of page

Noves creacions al nostre pati

Actualizado: 16 ene 2022

El pati de 9 Graons està en procès de creació, l'any passat, com algunes famílies ja sabreu, des del Grup Pati de l'AFA vam crear diferents espais per a fer del nostre pati un espai més verd, algunes de les coses que es van fer van ser: pintura i instal·lació de palets pintats pels infants en l'entrada de l'escola del pati on es van plantar plantes que vam obtenir de Escoles+Sostenibles, també es va crear una zona de planter amb una estructura d'ampolles verticals al pati de P3, es van posar al pati una fila de pneumàtics amb plantes de diferents tipus i es van instal·lar unes jardineres.


Alguns d'aquests elements, degut a les obres i al tancament de l'escola per Covid19 han quedat molt malmesos i s'està treballant per reconstruir-los i replantar-los.


Aquest curs, l'objectiu del Grup Pati és reconstruir diferents espais del pati, i algunes ja s'han dut a terme durant les últimes setmanes i han estat finalitzades aquest cap de setmana.


Com que les famílies no podeu entrar, us volem mostrar el que hem fet fins ara!


ACCIÓ 1: Reconstrucció de la paret del pati de P3

La paret del pati de P3 estava molt malmesa (trossos de pintura i ciment caiguts, estrutura d'ampolles per planter fetes malbé, etc...) a més a més, aquesta paret era d'un color gris una mica trist i conjuntament amb l'escola, el Grup Pati va decidir arreglar-la i donar-li una mica de color.

Ara ja la tenim enllestida per tornar a preparar l'estructura d'ampolles en vertical per preparar-la per tal que els infants tinguin el seu espai per fer el planter!


ACCIÓ 2: Reconstrucció dels panells del pati

El curs passat, abans del confinament, a través de votacions els nens i nenes de 9 Graons van decidir quins circuits de joc volien que instal·lessim al pati. Els circuits de joc més votats van ser: Circuit d'aigua, Circuit de pilotes/sorra, Panell musical i Panell pissarra.

El Grup Pati ha construit aquests panells, reultilitzant els panells antics del pati, amb materials reutilitzats que ens van portar les families i amb altres materials subvencionats per l'AFA.


Aquí us mostrem el procès de reconstrucció i creació d'aquests 4 panells que els infants van demanar:

CIRCUIT PISSARRA:

Construit amb panell de fusta hidròfuga de 180x90cm, pintat amb pintura pissarra i acabat amb taulells de fusta reutilitzats. Amb caixetes per guardar els guixos i borrador per tal que els nens i nenes puguin crear els seus dibuixos a l'aire lliure. La setmana passada ja la van estrenar i va tenir molt èxit entre els infants!

CIRCUIT D'AIGUA:

Construit sobre un palet de 180x90cm amb alguns elements reutilitzats que van portar les famílies de 9 Graons. El circuit consta de diferents opcions de jocs d'aigua (embuts, taps per decidir els camins del curs d'aigua, gots foradats per caiguda en pluja, balança d'aigua, molinet, tubs transparents per poder jugar amb densitats i fluids de diferents colors, etc). Només li falta fixar les caixes de recollida d'aigua i instal·lar una petita banqueta al centre per a que els més petits arribin a les zones més altes. Dilluns ja podran començar a jugar!

CIRCUIT MUSICAL:

Instal·lat sobre un palet de 180x90cm, inclou els tubs de xilòfon que feien servir amb el George per crear música i 2 tambors. Tenen les baquetes per poder fer-los sonar al seu ritme! Que dilluns comenci la música al nostre pati!

CIRCUIT DE PILOTES O SORRA:

Aquest circuit s'ha instal·lat sobre un panell de fusta hidròfuga pintada i vernissada. S'ha creat amb unes canaletes reulititzades que han estat colocades de forma que els infants les puguin moure i crein els camins de baixada de pilotes o sorra fins arribar a les caixes de colors de recollida, que poden utilitzar jugant amb puntuacions o fent que hagi de caure en un color específic. A jugar!

Esperem que els nostres nens i nenes ho gaudeixin molt!

Seguirem aquest curs amb altres accions per fer del pati un espai de joc, aprenentatge i creativitat!

Moltes gràcies a totes i tots els que ho heu fet possible!


Grup Pati

Comissió Sostenibilitat

AFA Escola 9 Graons







488 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page