top of page

La improvisació del CEB posa en risc la seguretat dels nostres infants

Actualizado: 21 may 2019

Combatre la improvisació constant associada al projecte de la nostra escola. Aquest és un dels grans objectius de, l’acabat de crear, grup de treball reivindicatiu de l'AFA 9 Graons i, la seva primera gran acció n'és una bona prova.





El passat dijous 11 d’abril, dos membres del grup de treball van entregar per registre a la seu del Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) dos informes elaborats per experts de la comissió d'obres de l'AFA sobre la situació que pateix l'escola i que posa en risc la salut i la seguretat dels nostres infants, fet que considerem incomprensible i inadmissible.





En el primer document es detallen les incidències amb les obres que s'han fet fins al moment a l'escola, enumerant els desperfectes, els defectes de construcció i els perills que tot això suposa per a tota la comunitat escolar.

En el segon document es descriu l'incompliment de diversos aspectes normatius derivats de l'estat de construcció de l'escola i de la manca de previsió d'aquesta. Incompliments que, a més, ara per ara no tenen previsió de ser esmenats.





L'entrega dels informes ha anat acompanyada d'una petició de reunió amb els responsables del CEB per parlar, tant de com solucionar els problemes actuals, com de quin és el projecte per a l'escola 9 Graons.


El 24 d'abril ens van comunicar que ens citaven a la reunió amb els responsables del CEB el dia 7 de maig. Esperem que arribi aquest dia per seguir informant-vos!


ACTUALITZACIÓ:


El passat dimarts 7 de maig representants de la Junta Directiva, el Grup de Treball Reivindicatiu i la Comissió d’Obres de l’AFA 9 Graons van tenir una reunió al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) per a demanar un projecte per l’escola i avaluar els informes presentats per l’AFA, tant d’incidències en les obres com de necessitats de l’escola segons la normativa vigent.


La valoració de la trobada va ser positiva. Tots els assistents, dos arquitectes del CEB, cap d’equipaments i tècnic i tres responsables d’Algeco (l’empresa dels mòduls) coneixien els informes, els havien estudiat i estaven al corrent de les nostres reclamacions.


Es va sortir amb el compromís d’establir un canal de diàleg, tant amb el CEB com amb Algeco. Ambdós, a més, es van comprometre a definir el projecte del centre i la planificació per a desplegar-lo i consensuar-lo amb l'AFA i amb l’Equip Directiu.


Pel que fa als casals que es fan a l'escola, es va informar que faríem juliol i setembre i es va acordar planificar les obres i intervencions de manera conjunta.


Per últim, des d’Algeco van mostrar un informe de millores en els processos de construcció i, tant ells com el CEB, es van comprometre a estudiar i afegir allò que es va reclamar i que no s’havia contemplat fins al moment.


La percepció dels participants és que tots els implicats, tant Algeco com el CEB, estan especialment receptius i volen que el projecte sigui el millor possible. Per tant, ara toca assegurar-nos que compleixin amb tot el pactat a la reunió, feina que es desenvoluparà des de les diferents comissions i grups de treball de l’AFA.

227 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page