top of page

Estem d’estrena: Ja tenim cuina pròpia!

Actualizado: 5 sept 2019

Des d’aquest mes de gener l’escola 9 Graons ja té cuina pròpia. Estem d’estrena! Disposar d'una cuina pròpia era una de les reivindicacions amb les quals va néixer el centre i és un exemple de la força del treball en equip, ja que la cuina s’ha aconseguit gràcies a l’empenta de tota la comunitat educativa: Equip directiu, professorat i famílies hem remat en la mateixa direcció.



Nens i nenes han pogut tastar ja els plats que elabora la nostra cuinera, la Montserrat Balaguer, qui destaca que la cuina, dotada d'electrodomèstics professionals, està preparada per quan l’escola creixi de volum i augmentin les necessitats.

La Montserrat, que treballa en el sector de l'hostaleria des dels 18 anys i, més recentment, en escoles, explica que li agrada treballar amb nens perquè "són agraïts i molt sincers". Els infants la saluden quan entren al menjador, li donen les gràcies quan acaben i quan el menú del dia els ha agradat hi ha infants que s’aixequen a dir-li. També quan no els hi agrada! En aquest mes i escaig que porta la cuina nova funcionant ha pogut comprovar que el que millor mengen nens i nenes són els plats de cullera, com sopes i cremes. En canvi, el bistec té poc èxit.





Com ja us haureu adonat, els menús incorporen nous sabors com ara el cous-cous o el seitan i també productes integrals i ecològics. "És un menú molt conscient i sensible amb els nens: inclou molta verdura, molts llegums i no tanta proteïna", destaca la Montserrat, qui valora que fregits i processats passin a un segon pla. I s'intenta "afinar" en el volum de les racions dels plats per evitar el malbaratament d’aliments.

A part de cuinar, la Montserrat s’encarrega de conservar i etiquetar tots els aliments que porten els proveïdors ja que s’ha de portar un registre per garantir-ne la seva traçabilitat. També es conserva una mostra de tots els plats que es preparen per poder-la analitzar en cas que fos necessari.





La Montse no està sola a la cuina, l’acompanya l’Ivan, qui s’encarrega, entre d’altres, de les tasques de neteja de la cuina i del menjador.

Donem la benvinguda a la Montse i a l’Ivan, dues de les últimes incorporacions de la comunitat educativa de 9 Graons que cada dia que passa és fa més gran amb l'ajuda de tots i totes!




202 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page