top of page

ECOTIPS per la setmana de la Natura

ECOTIPS per la setmana de la Natura:


L’AIGUA


Sabeu que omplint una banyera gastem uns 250l d’aigua? Una dutxa redueix el 80% d’aquest consum!


I sabeu que rentar els plats amb el rentavaixelles (a càrrega màxima!) gasta menys aigua i energia que fent-ho a mà?

RESIDUS


Vidre o brick? El reciclatge del brick és més costós en termes energètics que el del vidre!

Paper alumini o film? Podem congelar els entrepans amb paper film, molt millor que l’ús del paper alumini, i encara millor si utilitzem bosses per congelar reutilitzables. Pels entrepants utilitzem el boc’n’roll!
REUTILITZEM


Roba i joguines en quantitats raonables! Vendre, regalar, intercanviar...allarguem la vida de roba i joguines! Entre tots podem fer xarxa, per tal de generar menys residus i estalviar.
MALBARATAMENT ALIMENTARI


Sabeu que planificant els menús setmanals estalviem, evitem el malbaratament i aconseguim una dieta més equilibrada?


Sabeu que com més aliments tenim al frigorífic/congelador més energia gasten. Procurem omplir-los poc i consumim ràpidament els aliments que hi guardem
ESTALVI ENERGÈTIC


De vegades els productes ecològics no son necessàriament sostenibles...per ser-ho cal que també siguin: produïts prop d’on els comprem, de temporada (La seva refrigeració gasta grans quantitats d’energia), amb un envasat raonable (el millor envàs és el que no existeix!), certificats i etiquetats correctament. Compte! Que posi “bio" no vol dir que sigui sostenible!

Caminem més...tanquem el llum!


Pugem escales, desplacem-nos a peu, tanquem els llums de casa, finestres obertes; aquestes petites accions diàries són grans passos per una vida més sana i sostenible.
54 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page