top of page

Celebrem la Setmana de la Natura

Del 22 de maig (Dia Internacional de la Diversitat Biol貌gica馃馃尵馃 ) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient 馃實) es celebra la Setmana de la Natura!


La Setmana de la Natura 茅s una campanya d鈥檌mplicaci贸 ciutadana per defensar la natura a Catalunya. Aquest any es celebra la seva 8陋 edici贸 i durant aquests dies, diferents ajuntaments, empreses, escoles o associacions, sense 脿nim de lucre, organitzen un munt d鈥檃ctivitats per a la conservaci贸 del medi ambient a Catalunya obertes a la ciutadania.


脡s una oportunitat per con猫ixer qu猫 fan algunes de les entitats de Catalunya que treballen per la protecci贸 i conservaci贸 de la natura i per educar als nostres infants sobre la import脿ncia de la preservaci贸 del medi amb diferents activitats que ens apropen a con猫ixer les problem脿tiques ambientals, l鈥檃fectaci贸 de la contaminaci贸, la p猫rdua de biodiversitat, etc鈥


Us convidem a fer un cop d鈥檜ll a les activitats que es proposen aquest any a trav茅s d鈥檃quest enlla莽: https://setmananatura.cat/2023/#!/llistat on podeu trobar un munt de propostes (la majoria gratu茂tes o de poc cost).


Us deixem una mostra d鈥檃lgunes de les activitats per aquest cap de setmana i el proper, a Barcelona (o prop de Barcelona), adaptades per fam铆lies amb infants, per貌 n'hi ha molt铆ssimes m茅s:


L鈥檈stalvi d鈥檃igua a trav茅s del joc

Activitats l煤diques pensades per fam铆lies sobre el valor i la import脿ncia de l'aigua i el verd a la ciutat de Barcelona. Es realitzar脿 un joc de pistes per descobrir l鈥檋ort de la Sagrada Fam铆lia a la vegada que aprenem coses sobre la sequera i les actuacions que s鈥檈stan duent a terme a la ciutat de Barcelona

馃搯Data: Diumenge 28/05/2023 (Torns de 10 a 11:15h i d'11:45 a 13h).

馃搷Lloc: Hort Sagrada Fam铆lia (C/Padilla 190, 08013 Barcelona)


Pol路linitzadores

Descobertes en fam铆lia. Sab铆eu que abelles, papallones i altres insectes s贸n els principals responsables de la pol路linitzaci贸? Us proposem una passejada per a observar papallones i altres insectes pol路linitzadors.

馃搯Data: Dissabte 27/5 d'11:15h a 13:30h

馃搷Lloc: Centre d鈥橧nformaci贸 del Parc Natural de la Serra de Collserola

Preu 2,05eur/persona (0-3 anys gratu茂t)


Natura que brilla a la foscor

Taller familiar per descobrir la capacitat dels minerals i alguns 茅ssers vius de produir fluoresc猫ncia i bioluminesc猫ncia.

Amb l鈥檃jut de v铆deos i fotografies i amb els experts de l鈥檃ssociaci贸 Bosc de Llum, veurem la meravellosa capacitat que tenen alguns minerals i alguns 茅ssers vius de produir fluoresc猫ncia i bioluminesc猫ncia.

Podrem veure animals i minerals fluorescents! Podreu con猫ixer un m贸n del tot desconegut i per acabar farem una manualitat per poder veure hologrames en 3D al nostre m貌bil!

馃搯Data: Dissabte 27/5 de 19h a 21h

馃搷Lloc: Centre d'Educaci贸 Ambiental Ecometr貌poli (Santa Coloma de Gramenet)


Recollida i classificaci贸 de deixalles al Parc Natural de Collserola

Activitat que combina la cursa o caminada per la muntanya amb la recollida de deixalles.

馃搯Data: Diumenge 28/05 de 10:15h a 13:30h

馃搷Lloc: Parc Natural de Collserola


Taller de rastres i interpretaci贸 de l鈥檈ntorn

El bosc 茅s un organisme viu, 茅s la casa dels animals, i un ecosistema en qu猫, encara que no ho veiem, hi passen moltes coses. Ens convertirem en petits rastrejadors i haurem de trobar pel bosc material de natura (cranis, nius, banyes, pells, etc.).

Tot el material ser脿 col路locat al bosc, i crearem un circuit que s鈥檋aur脿 de seguir on s鈥檃niran trobant pistes. En acabat, i quan s鈥檋agin trobat tots, es posaran en com煤 i s鈥檈xplicaran.

馃搯Data: Dissabte 27/5 de 10:30h a 12:30h

馃搷Lloc: Biblioteca de la Roca del Vall猫s (La Roca del Vall猫s)


Taller d'elaboraci贸 d'infusions amb plantes arom脿tiques

Taller per a fam铆lies amb infants de 4 a 10 anys. 馃搯Data: Dissabte 27/05 a les 11h

馃搷Lloc: Centre Cultural El Carme: Sala Josep Ucl茅s (Badalona)


Viu la natura al Parc Can Mercader

Sortida guiada al Parc de Can Mercader amb gimcana i espai de joc i experimentaci贸 de la Jugatecambiental

馃搯Data: Diumenge 4/06 d'11:30h a 13:30h 馃搷Lloc: Parc del Can Mercader (Cornella Llobregat)


17猫 Cicle d鈥檃ctivitats als parcs, platges i rius metropolitans. Land art

Fem art amb materials naturals! Descobrirem molts elements naturals del parc de Can Buxeres a trav茅s d鈥檜n taller creatiu.

馃搯Data: Dissabte 27/5 d'11:30h a 13:30h

馃搷Lloc: Parc Can Buxeres (Hospitalet de Llobregat)


Esperem que trobeu alguna activitat interessant i la gaudiu en fam铆lia, alhora que aprenem juntes nous valors i respecte pel nostre medi!


Comissi贸 de Sostenibilitat AFA 9 GRAONS

37 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page