top of page

Avaluació del programa Protegim les Escoles

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha realitzat una avaluació del programa Protegim les Escoles.


El programa el realitza l’Ajuntament de Barcelona des del 2020 per millorar els entorns escolars, per a que siguin més segurs i saludables. A l’escola 9 Graons es va realitzar a l’octubre de 2020 i va suposar disposar de l’espai del xamfrà i ampliar la vorera de Roger de Flor.

Ara s’ha avaluat l'impacte de la transformació dels entorns escolars. Entre d’altres, aquesta avaluació ha incorporat una enquesta online a direccions i associacions de famílies; a 9 Graons la vam complementar conjuntament la Direcció de l’escola i la Comissió d’Entorn Escolar.



Conclusions?

L’informe destaca que les intervencions han millorat en termes d’espai públic (temps d’estada, de joc, …) i seguretat, però que en general no es perceben canvis en termes de salut (en la percepció del soroll i la qualitat de l’aire dels entorns escolars).


Des de la Comissió d’Entorn Escolar seguim reivindicant millores en l’entorn de l’escola: entre d’altres, menys carrils de circulació (a Rosselló i Roger de Flor) i menor velocitat (mitjançant radars i altres mesures reductores de velocitat), així com més espai públic pels vianants, amb més verd i ombres.



Més informació:


Comissió d’Entorn Escolar


35 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page