top of page

Aquest Nadal regalem solidaritat!

El Nadal ja s’acosta i des de la Comissió de Sostenibilitat de l’AFA 9 GRAONS, enguany volem donar idees de regals diferents, tots ells ambientalment responsables i que contribueixen a la conservació de la natura.


Foto: Borneo Nature Foundation


Experiències de voluntariat ambiental

Aquest any tots i totes tenim més ganes que mai de sortir a la natura i a passejar per espais oberts. El voluntariat ambiental és una gran eina per millorar el nostre medi ambient, tot gaudint d’experiències col·laboratives amb un gran component educatiu. Podeu trobar experiències de voluntariat arreu del país al portal Voluntariat Ambiental de Catalunya, per fer en grup, en família o individualment.

A més, regalant aquestes experiències donem suport econòmic a les entitats ambientals!


Calendaris a Sendak: Assosició Hàbitats i Espigoladors

Tots coneixem la meravellosa llibreria Sendak del nostre barri. A més de fantàstics llibres hi podeu trobar els calendaris fets per l’Associació Hàbitats, que vetlla per la conservació dels ecosistemes fluvials.

També hi podeu trobar El Calendari dels Pagesos, que dona un 20% de les seves vendes a l’associació Espigoladors, dedicada a lluitar, entre d’altres, contra el malbaratament alimentari.


Donacions a entitats ambientals:

Podem ensenyar als nens i nenes que poden demanar als reis algun regal més solidari, per ajudar a la conservació del nostre medi o als animals que hi viuen. Canviem un regal material per un regal solidari?


A Catalunya hi ha diferents entitats i centres de recuperació d'animals on podem fer el nostre "regal" i ajudar en aquest any tan complicat! Us posem algunes idees, però hi ha moltes més associacions/entitats (granges, centres de recuperació, ONGs…) on podeu col·laborar de moltes maneres diferents!


Fundació Mona: Centre de rehabilitació on es recuperen ximpanzés i macacos maltractats que van ser artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. En el centre se’ls dóna una segona oportunitat. WEB: https://fundacionmona.org/ca/

Com podem col·laborar-hi? Ens ofereixen moltes opcions per ajudar-los, des d’apadrinar a un ximpanzé, donatius per la seva alimentació, comprant els seus productes per fer regals de Nadal o simplement anant-los a visitar a Riudellots de la Selva.


El CRAM: La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten. Web: https://cram.org/ca/ajuda/

Com podem col·laborar-hi? Des d’apadrinar una tortuga a fer donacions puntuals o comprar a la seva botiga solidaria. També podem fer-nos voluntaris o “amics del CRAM”, o portar-hi als nens i nenes per fer-los una visita al seu centre del Prat de Llobregat.


El C.R.A.R.C: Centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya. http://www.crarc-comam.net/

Com podem col·laborar-hi?Podem apadrinar tortugues, serps, llangardaixos o cocodrils, o simplement anar a visitar-los per conèixer com treballen i els animals del centre de Masquefa.


Foto: Borneo Nature Foundation


I per veure més opcions animeu-vos a buscar amb els infants l’entitat ambiental que més gràcia els faci per col·laborar-hi, en aquest enllaç hi trobareu més de 200 entitats ambientals catalanes sense ànim de lucre: https://donantambiental.cat


I també us proposem algunes opcions a nivell internacional:


Fundació Jane Goodall: Fundació que treballa per la investigació i la conservació de la vida salvatge, desenvolupament sostenible i educació ambiental. https://janegoodall.es/es/quepuedohacer.html

Com podem col·laborar-hi?: A través de la campanya “Mobilitza’t per la selva” recullen mòbils en desús, també es pot col·laborar comprant algun producte a la seva botiga, a través de donacions, voluntariat o apadrinament de ximpanzés.


Borneo Nature Foundation (BNF) és una ONG de recerca i conservació amb seu a Indonèsia i Barcelona que treballa per protegir les selves, la biodiversitat i la cultura indígena de Borneo, on hi ha les poblacions d’orangutans més grans del món, i enormes reservoris de carboni el sòl. BNF ha començat una campanya de reforestació amb l’objectiu de plantar 1 milió d’arbres, i així contribuir a la reducció de les emissions i mitigar els efectes del canvi climàtic.

Una persona a Catalunya emet de mitjana 6 tones de CO2 a l'atmosfera cada any; plantant 500 arbres al llarg de la vida aconseguirem un balanç “zero” d’emissions de CO2.

Si us interessa compensar les vostres emissions de CO2 i al mateix temps ajudar a protegir els pulmons del planeta i els orangutans que hi viuen, podeu plantar un arbre per 2 euros a través de la nostra web. Per més informació: http://www.borneonaturefoundation.org/en/saving-the-rainforest/reforestation/

Pàgina de donacions:


Foto: Borneo Nature Foundation


Esperem que trobeu una bona opció per la vostra acció solidària!

Bones festes!!!!


Comissió de Sostenibilitat

AFA Escola 9 Graons

186 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page