top of page

Aquest Nadal emboliquem amb cura pel medi ambient

S’apropen les festes nadalenques i des de la Comissió de Sostenibilitat us volem animar a tractar de reduir els residus de paper que generem amb els embolcalls dels regals de Nadal.


Segons l’Institut Nacional d’Estadística, el 30% de les tones de residus anuals es generen durant aquest període. A més, el paper d’embolicar té una vida útil molt curta, és molt dèbil i pot contenir molts pigments químics.


Des de la Comissió hem buscat algunes idees boniques per proposar-vos de substituir-lo per altres alternatives més respectuoses amb el medi ambient, que ens permetin fer ús de materials reutilitzats o duradors amb els que puguem embolicar de nou els nostres regals el proper Nadal.


Idea 1: bosses o capses de paper reutilitzables: No cal trencar-les per obrir els regals i podem guardar-les per l’any vinent🎄



Idea 2: paper de diari, revistes, llibres vells, fulls de quaderns, guies telefòniques, mapes vells... qualsevol residu de paper es pot transformar en un embolcall preciós 🎁.



Idea 3: retalls de roba, roba de sac...

Fins i tot, hi ha una tècnica japonesa específica per embolicar amb roba, el “Furoshiki”. Podeu buscar a internet un vídeo per saber com fer-ho 😉.



Idea 4: potser el nostre regal no necessita cap embolcall, ¿ho hem pensat? 😉



Esperem que aquest recull d'idees us serveixin i entre totes puguem aconseguir un Nadal una mica més sostenible. Bones Festes!


Comissió de Sostenibilitat AFA 9 Graons



92 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page