top of page

Aquest Nadal consumim de forma responsable

Actualizado: 5 sept 2019

Ja tenim aquí el desembre! El Nadal s’acosta i és per això que us volem donar algunes idees per fer d’aquestes festes una experiència més econòmica, sostenible, responsable i alegre:

  • Planifiquem bé les compres: planifiquem-les amb temps i pensem què volem comprar. Evitarem gastar més del compte, potser podrem aprofitar els descomptes que alguns establiments ens ofereixen abans de festes i evitarem aglomeracions i els nervis del darrer moment.

  • Pares i mares som els que coneixem més bé les nostres criatures. Pensem què els farà il·lusió, què els farà gaudir i aprendre...sense saturar-los de regals!

  • Regalem experiències! Moltes vegades el regal més preuat és passar el nostre temps de lleure amb amics i família. Anar a veure una pel·lícula, una obra de teatre, un concert, fer una excursió especial o gaudir d’una experiència a la neu...poden ser triomfs assegurats!

  • Realment tots els regals que fem necessiten tants embolcalls? Paper d’embolicar, llaç, bossa... segur que podríem prescindir d’algun d’aquests elements.

  • Comprar regals de producció de proximitat i de materials reutilitzables i/o reciclables.

  • Fer ús de la segona mà: Xarxes socials, mercats d’intercanvi, App’s especialitzades...tots els pares i mares hem experimentat la impotència que genera la peça de roba que ha quedat petita de seguida (o que no hem arribat a posar ) o la de la joguina que ha quedat a un racó. Regalar a qui ho necessiti és una gran opció, però també podem vendre o intercanviar.

  • En aquest sentit us volem parlar d’una gran iniciativa que ja fa uns quants anys que duen a terme entitats, associacions i equipaments municipals de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, per tal de fomentar el consum conscient i la prevenció́ de residus. Es tracta de la campanya Renova les teves Joguines on es proposa canviar joguines que ja no utilitzem per d’altres que ens poden ser més útils. Feu-hi una ullada!

Bones festes!



Foto de Jason Leung de UNSPLASH

132 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page