top of page

2n Mercat d'Intercanvi de Llibres a 9 Graons

Actualizado: 24 abr

La Comissió de Sostenibilitat de l'AFA 9 Graons està organitzant el 2n Mercat d'Intercanvi de Llibres a 9 Graons, que es celebrarà el 10 de maig al pati de l'escola, de 16.45h a 18h, durant l'estona de pati obert.


Els dies 29 i 30 d'abril i 2 i 3 de maig podreu deixar els llibres que doneu per l’intercanvi a les membres de la Comissió Sostenibilitat que estaran davant de consergeria. I el 10 de maig podreu escollir quin conte us endueu a casa.



Com funciona l'intercanvi?

Es tracta de portar un llibre de casa que ja tenim llegit per canviar-lo per un altre. Amb aquest intercanvi tenim l'oportunitat de renovar els nostres llibres!


Durant els dies de recollida de llibres, cada infant o adult podrà donar 1 llibre, a canvi d'un tiquet que podrà bescanviar per un altre llibre (de la mateixa franja d'edat de lectura que el que va donar) a les paradetes del dia 10 de maig.


Dies de donació de llibres i obtenció dels tiquets:

Podeu deixar els vostres llibres de 9h a 9.15h o de 16.20h a 16.40h els següents dies:

  • 29 d'abril

  • 30 d'abril

  • 2 de maig

  • 3 de maig


Quan deixeu el vostre llibre, se us donarà 1 tiquet de la mateixa franja d'edat. Aquest tiquet us servirà per agafar un altre llibre en la paradeta corresponent el dia 10 de maig.


Classificació per franges d'edat:

Es classificaran els llibres per 4 franges d'edat, havent-hi 3 grups dins la categoria infantil i 1 grup dins la categoria d'adults.


Categoria INFANTIL:


Franja 1: Edat de lectura recomanada entre 3-5 anys aprox. Llibres per a que els adults els llegeixin als infants. Algun exemple:



Franja 2: Edat de lectura recomanada entre 6-7 anys aprox. Lectures aptes per a infants de EP1/EP2. Algun exemple:



Franja 3: Edat de lectura recomanada entre 8-10 anys aprox. Lectures aptes per a infants de EP3 i EP4. Alguns exemples:



Categoria ADULTS:

Franja 4: Llibres de lectura per adults.


Com han de ser els llibres que donem?

  • Els llibres que donem han d'estar en bon estat, no poden estar trencats, pintats, etc.

  • Els llibres han de ser en català o en castellà (per experiència de l'anterior mercat d'intercanvi els llibres en altres idiomes no van tenir sortida i tots els infants han de poder comprendre'l).

  • Els llibres que donem han de ser llibres que ens hagin agradat, que siguin atractius per l'infant o adult que se'l quedi.

  • No podrem obtenir un tiquet d'una franja de lectura de diferent edat del que donem (per exemple: si donem un llibre de lectura de la franja de 6-7 anys, obtindrem el tiquet que ens permetrà triar un llibre de 6-7 anys el dia 10 de maig).

  • No s'acceptaran llibres per intercanvi fora de les franges d'edat establertes. El mercat d'intercanvi va enfocat que tots els infants de l'escola puguin triar entre llibres de la seva edat.

  • Cal tenir clar que aquells llibres que donem ja no seran recuperables, seran canviats per un altre que escollirem d'entre els que hi hagi a la paradeta del dia 10 de maig.


On i com podrem triar el llibre el dia 10 de maig?

El dia 10 e maig, de 16.45h a 18h, al pati de l'escola hi haurà 4 paradetes de llibres (una per cada franja d'edat).

Per triar llibre a les paradetes, caldrà portar el tiquet que vam obtenir al donar el nostre llibre. Aquest tiquet serà específic per una franja d'edat concreta, pel que caldrà dirigir-se a la corresponent paradeta.


Per evitar aglomeracions, demanem a les famílies que esperin el seu torn en la paradeta corresponent, per la qual s'anirà passant segons es vagi arribant.


Per tal que els últims/es en arribar no es quedin els llibres que no han volgut els/les que han arribat abans, s'aniran traient llibres en cada paradeta en funció que es vagi buidant la taula, per tant no cal córrer!


Ens ajudeu a fer-ho possible?

Necessitem voluntaris i voluntàries per les paradetes del dia 10 de maig, si us voleu apuntar per estar en les paradetes de 16.45h a 18h el divendres dia 10, escriviu-nos a: sostenibilitat.afa9graons@gmail.com i us assignarem un lloc en una de les paradetes.


Esperem que entre tots i totes puguem gaudir d'aquesta jornada d'intercanvi i que tots els infants i adults que hi participin s'enduguin un llibre interessant a casa!


Si teniu dubtes o necessiteu més informació podeu contactar amb la Comissió de Sostenibilitat a sostenibilitat.afa9graons@gmail.com


Comissió de Sostenibilitat

AFA 9 GRAONS



131 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page